تحولات منطقه

۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۸
کد خبر: ۶۴۰۳۴۶

پایگاه الخلیج آنلاین از کشف زندانی مخوف در جنوب شرق یمن پرده برداشت که متعلق به عربستان است و برای شکنجه وحشیانه بازداشت‌شدگان مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

 زندان محرمانه و مخوف عربستان در یمن
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، پایگاه الخلیج آنلاین نوشت وجود زندان‌های سری در یمن برای شکنجه بازداشت شدگان، بدون محاکمه آنان تنها در انحصار دولت امارات نیست و هم‌پیمان آن عربستان سعودی نیز زندانی محرمانه در منطقه یکم نظامی حضرموت در جنوب شرق یمن دارد.

به نوشته الخلیج آنلاین، در اواسط ماه نوامبر ۲۰۱۸ سازمان حقوق بشری «سام» -که مقر آن در ژنو است- تایید کرد که برخی از بازداشت شدگان در زندانی محرمانه که متعلق به نیروهای ائتلاف سعودی-اماراتی و دولت مستعفی یمن است، مورد شکنجه‌های جسمی وحشیانه و برخوردهای بی رحمانه و تحقیر آمیز قرار می‌گیرند.

این زندان محرمانه که «الطین» (به معنای گِل) نامیده شده است از سال ۲۰۰۶ تاکنون ناشناخته مانده است و در منطقه مریمه حضرموت و در فاصله ۵۰۰ قدمی زندان مرکزی جدید یمن واقع شده است.

بر اساس گزارش سازمان سام، ده‌ها نفر از بازداشت شدگان به دنبال  بازداشت اجباری، شکنجه مداوم و تمدید مدت بازداشت بدون اینکه دادگاهی برگزار شود، از سرنوشت خود بی خبر هستند. این افراد حتی حق دیدار با خانواده و دریافت خدمات درمانی را ندارند.

بنا بر اعلام این سازمان حقوق بشری، بازداشت شدگان در این زندان مورد بازجویی‌های طولانی مدت بازرسان بی رحم سعودی با نظارت دو نفر ملقب به ابو سالم و الخالدی و همچنین فرمانده منطقه یکم نظامی حضرموت قرار می‌گیرند.

یک منبع محلی در گفتگو با الخلیج آنلاین از تلاش برای خودکشی یکی از بازداشت شدگان این زندان پرده برداشت و اعلام کرد که این زندان به صورت کامل زیر نظر عربستان و یحیی ابو عوجاء، فرمانده گردان ۱۳۵ القطن می‌باشد و در اواخر ماه اکتبر یکی از بازداشت شدگان به دلیل روش‌های وحشیانه شکنجه این زندان قصد داشت قبل از رسیدن به بیمارستان خودکشی کند.

سازمان بین المللی سام در بیانیه‌ای تاکید کرد که بیشتر افرادی که در این زندان هستند و اطلاعاتی از آنان در دست است از سوی دستگاه وابسته به این منطقه نظامی بدون دستور قضایی یا دلیل قانونی در مسیرهای عمومی و بازارها ربوده شده اند و در مواردی به مدت یک سال هیچ اطلاعی از وضع از آنان در دسترس نبوده است.

در این بیانیه آمده است: بازداشت شدگان به علت شرایط وخیم این زندان دست به اعتصاب غذای سراسری زده اند تا توجه جهان را به خود جلب کنند و از ائتلاف سعودی-اماراتی بخواهند به خواسته‌هایشان مبنی بر بررسی قانونی پرونده آنان رسیدگی شود.

به گزارش سازمان سام، بیشتر افراد این زندان به صورت غیر رسمی به اتهام ارتباط با تروریسم و وابستگی به القاعده بدون برپایی دادگاه بازداشت شده اند و در مواردی برخی افراد برای اجبار خانواده‌ها برای تحویل دادن فرد مورد نظرشان به نیروهای نظامی گروگان گرفته شده اند.

این بازداشت و شکنجه کودکان را نیز گرفتار کرده است و به عنوان مثال «سامی فرج بخیت الزبیدی» دو سال پیش و در ۱۵ سالگی به دست نیروهای نظامی حضرموت دستگیر شد. مسئله‌ای که نقض آشکار توافقنامه حمایت از کودکان است.

بر اساس این گزارش، مسئولان سعودی این زندان حق ملاقات به خانواده‌های این کودکان نمی‌دهند و در مواردی پس از اصرار زیاد و تحمل درد، رنج و سختی اجازه ملاقات به آن‌ها می‌دهند.

توفیق الحمیدی، مدیر ناظر سازمان سام به نقل از منبعی در زندان الطین اعلام کرد: چهارشنبه گذشته به دنبال نصب دوربین در سلول‌ها انفرادی بدون سرویس بهداشتی و اجبار بازداشت شدگان برای ماندن در این سلول‌ها به اعتصاب غذا دست زده‌اند.

وی در گفتگو با الخلیج آنلاین اعلام کرد: ما این جنایات را رصد و آن را به جهان عرضه می‌کنیم تا جنبش رسانه‌ای و مردمی برای فشار بر مسئولان سعودی این زندان شکل گیرد.

رئیس سازمان سام افزود: ما به صورت رسمی با مقامات سعودی مذاکره می‌کنیم تا این افراد اگر تاکنون آزاد نشده‌اند و جرمی دارند به دادستانی عمومی و دستگاه قضایی تحویل داده شوند.

وی گفت: خانواده‌های این افراد می‌توانند برای بررسی این جنایت در داخل و خارج از یمن به دادگاه شکایت کنند.

رئیس سازمان مذکور ضمن تاکید بر تقویت نقش کارشناسان سازمان ملل برای ثبت این جنایات، افزایش فشار بر نیروهای سعودی-اماراتی و دولت مستعفی یمن برای برقراری عدالت را خواستار شد.

منبع: باشگاه خبرنگارا جوان

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha